Πολεμικές Τέχνες και Παιδιά

Προσφέρει μια ρεαλιστική αυτοάμυνα για τα παιδιά. Όχι για να κερδίσουν μετάλλια ή να μάθουν να κάνουν ψηλές κλωτσιές. Αυτά τα πράγματα παρέχουν ψευδή αίσθηση εμπιστοσύνης. Θέλουμε τα παιδιά να έχουν πραγματική εμπιστοσύνη στις ικανότητες τους.

  • Βελτιώνει την αυτοεκτίμηση – αυτοπεποίθηση.
  • Βοηθάει στην εκτόνωση της ενέργειας και της επιθετικότητας.
  • Αποκτά το σώμα μνήμη που το βοηθάει για την υπόλοιπη ζωή.

Μαθαίνουν

  • Να δουλεύουν σκληρά.
  • Να σέβονται.
  • Να έχουν θάρρος.
  • Να εστιάζουν.
  • Να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους .
  • Να θέτουν στόχους.

Γιατί πολεμικές τέχνες

1ος Λόγος : Γίνονται ενεργητικά άτομα και προσωπικότητες

Αυτός είναι ο προφανής λόγος που τα παιδιά θα έπρεπε να ασχοληθούν με τις πολεμικές τέχνες . Κινούνται και εκτονώνουν την ενέργειά τους . Σε μια χώρα που η παχυσαρκία από τις νεαρές ηλικίες είναι ένα σοβαρό πρόβλημα , οι πολεμικές τέχνες προσφέρουν μια διέξοδο και βοηθούν το παιδί να γυμναστεί απολαμβάνοντας αυτό που κάνει και παραμένοντας έτσι υγιές.

2ος Λόγος : Μαθαίνουν στην αυτοσυγκέντρωση και την ηρεμία

Όπως έχει πει και ο σπουδαίος Bruce Lee πίσω από τις γροθιές , τα λακτίσματα και τις γονατιές , ένας πραγματικός αθλητής πολεμικών τεχνών μαθαίνει να κάθεται με τον εαυτό του να εξετάζει και να βρίσκει τις αδυναμίες του . Μέσα σε χώρους άθλησης πολεμικών και μαχητικών τεχνών δεν προπονείσαι με την μουσική στο τέρμα και με επίπεδες οθόνες τηλεόρασης σε όλο τον χώρο . Κοπιάζεις δουλεύοντας σκληρά και ιδρώνοντας δίχως να αποσπάται η προσοχή σου από άλλους παράγοντες . Γυμνάζεσαι, δεν ”κανιβαλίζεις” και αθλείσαι σε ένα περιβάλλον που σε μαθαίνει να εκτελείς ασκήσεις , να συγκεντρώνεσαι στον εαυτό σου , να ηρεμείς και εντέλει να γίνεσαι καλύτερος . Άλλωστε πάντα στη ζωή έρχεται το σημείο εκείνο που συνηδειτοποιεί κανείς πως το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχει να αντιμετωπίσει είναι ο εαυτός του .

3ος Λόγος : Μαθαίνουν να δέχονται χτυπήματα

Το παιδί στις πολεμικές τέχνες δεν μαθαίνει μόνο να δίνει χτυπήματα , αλλά και να δέχεται χτυπήματα .Ένα κύριο συστατικό της προπόνησης ακόμα είναι πως θα μάθει να αποτυγχάνει και να αποτυγχάνει πολύ μέχρι να αποκτήσει την γνώση . Είναι μέρος της ζωής η μάθηση πως όλοι κάποια στιγμή δεχόμαστε χτυπήματα . Το μυστικό είναι να μάθεις πώς να δέχεσαι με τον καλύτερο τρόπο τα χτυπήματα και να τα διαχειρίζεσαι έτσι ώστε να επανέρχεσαι με τον καλύτερο τρόπο .

4ος Λόγος : Αποκτούν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και αυτοσεβασμό

Κάθε αθλητής πολεμικών τεχνών μαθαίνει τι σημαίνει σεβασμός και πραγματική εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου . Το παιδί γίνεται γνώστης του ότι η αυτοπεποίθηση και ο σεβασμός για τους άλλους ξεκινούν από μια βαθειά αίσθηση αυτογνωσίας . Όσο το παιδί προχωρά , αναπτύσσει τις δεξιότητές του και συναγωνίζεται μεγαλύτερα παιδιά , η αυτοπεποίθησή του διογκώνεται και μαθαίνει πως πάντα υπάρχει κάποιος που θα βρεθεί να είναι πιο δυνατός από εκείνο. Σε μια σωστή σχολή ο λάθος χειρισμός της δύναμης και η επίδειξη της γνώσης σε καποιον που ξέρει λιγότερα είναι ανεπίτρεπτα.

5ος Λόγος : Μαθαίνουν να συνδέουν το μυαλό με το σώμα

Κάνοντας πολεμικές τέχνες μαθαίνεις να ακούς το σώμα σου . Το να ακούς το σώμα σου σημαίνει πως βλέπεις τις σκέψεις σου , έχεις αυξημένη αντίληψη και είσαι καλύτερα συναισθηματικά δομημένος . Ένας αθλητής πολεμικών τεχνών διδάσκεται να βλέπει, να νιώθει και να ακούει και τα δύο τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά . Αξιοποιώντας το ένστικτο, το φόβο και το θάρρος συνδέεσαι τόσο σε ψυχικό όσο και σε διανοητικό επίπεδο . Πόσο συχνά ακούει κανείς την φράση : ‘Με παρέλυσε ο φόβος ;”. Το να μπορείς να καταπολεμάς κάτι τέτοιο είναι κάτι που μαθαίνεις στις πολεμικές τέχνες .

6ος Λόγος : Μαθαίνουν να επιλύουν και να αποφεύγουν συγκρούσεις

Στις πολεμικές τέχνες μαθαίνεις να απαντάς σε προκλήσεις δίχως να χρειάζεται να θέτεις σε εφαρμογή τις γνώσεις σου . Μαθαίνεις πως τα λόγια δεν πρέπει να είναι η αιτία να μπλεχτείς και σωματικά σε καυγά . Χρησιμοποιείς γνώσεις που σου προσφέρουν αυτές οι τέχνες ώστε να επιλύεις μια σύγκρουση δίχως να χρειάζεται να εμπλακείς και σε σωματική επαφή .

7ος Λόγος : Μαθαίνουν να αναπνέουν

Το να μαθαίνεις να αναπνέεις στις πολεμικές τέχνες είναι από τα σημαντικότερα πράγματα . Κάποτε ένας εκπαιδευτής έλεγε πως μπορεί να καταλάβει πως παίζει κάποιος από τον τροπο που ανασαίνει . Το να αναπνέεις , να ανασαίνεις σωστά μπορεί πραγματικά να σου σώσει την ζωή καθώς αυτό σε μαθαίνει να εκτονώνεις την πίεση που μπορεί να δεχτείς ότι βρεθείς σε καθεστώς πίεσης . Και τα παιδιά το μαθαίνουν αυτό στις πολεμικές τέχνες .

Εν κατακλείδι όλα τα παιδιά μπορούν και έχουν οφέλει από την συμμετοχή τους στις πολεμικές τέχνες . Αρκεί πάντα να ρωτάτε , να ενημερώνεστε και να βρίσκετε την σωστή σχολή και εκπαιδευτή .